Aktuálně o projektu ZAMĚSTNÁNÍ BEZ HRANIC 11/2018
07.11.2018
Projekt běží již 11. měsíců ve třech regionech libereckého kraje - na Liberecku, Semilsku a Českolipsku.  Českolipsko je v druhé polovině 2. běhu. V Liberci aktuálně nábor do 2. běhu probíhá. V Semilech právě probíhá nábor do 3. běhu.
Účastníci mají za sebou vzdělávací a motivační aktivity.  Ale tím jejich účast v projektu nekončí. Mohou se zúčastnit různých jiných aktivit a terapií jako je například arteterapie, dramaterapie, hippoterapie a canisterapie.
Mohou využít individuálních konzultací s psychologem, psychiatrem, sociálním pracovníkem. Jestliže nyní procházejí složitou finanční situací a potýkají se s dluhy, mají možnost v rámci projektu využít individuální dluhové poradenství.
Někteří nastoupili do rekvalifikačních kurzů. Největší zájem je o kurz „ Pracovník v sociálních službách“ a „Vrátný“. V České Lípě a v Liberci se bude otevírat rekvalifikační kurz “ Základy PC”.Ostatní mají před sebou pracovní nácviky na tréninkových pracovních místech jak u nás ve sdružení tak i u jiných zaměstnavatelů v regionech. Rádi bychom, aby co nejvíce účastníků našlo s naší pomocí pracovní uplatnění především na volném trhu práce nebo popřípadě v různých chráněných dílnách. Někteří účastníci projevili přání pracovat přímo pro Sdružení TULIPAN. Do dnešní doby našlo pracovní uplatnění již 14 účastníků.
My věříme, že každý má své místo na trhu práce a těšíme se na vás.
Přihlaste se a společnými silami dojdeme do cíle.