S podporou k lepší péči
20.09.2018
Aktuálně o projektu – „ S podporou k lepší péči
Projekt běží od března 2018, což znamená, že máme za sebou půl roku. První tři měsíce jsme měli na rozjezd kanceláří, oslovení veřejné správy a sociálních podniků a vytipování cílové skupiny. V těchto měsících byla zpracována koncepce brožury tzv. „Mapy služeb“, kterou si můžete zdarma stáhnout zde na stránkách projektu.
Projekt probíhá ve čtyřech regionálních pobočkách. Můžete nás najít na Liberecku, Semilsku, Českolipsku a Jablonecku.
Na všech čtyřech pobočkách byl připraven program pro účastníky projektu v rámci psychohygieny.
Účastníci se mohli zúčastnit zdravotního cvičení, jógy, arteterapie, aromaterapie, muzikoterapie, metamorfozní techniky.
V České Lípě proběhl nácvik krizových situací – první pomoc.
Někteří využili možnost se přihlásit do akreditovaných kurzů – „Poskytování první pomoci a zdravotnické minimum v sociální oblasti“ a jedna účastnice je přihlášena na kurz znakového jazyka. Kurzy proběhnou v dalších měsících.
Byly vytvořeny svépomocné skupiny, které budou spolupracovat napříč regiony. Termíny regionálních svépomocných skupin budou zde na stránkách vyvěšeny a bude na ně pamatováno i programech jednotlivých center.
V dalších měsících plánujeme nadále 1x týdně zdravotní cvičení, aromaterapii, přednášku o zdravé výživě, seznámení s Mojžíšovou a Vojtovou metodou a další.Na pobočce v České Lípě nás čekaji v nejbližší době dalši dva nácviky krizových intervencí a kurz sebeobrany.
Vždy zde najdete aktuální program aktivit, které probíhají na jednotlivých pobočkách.
Účastník projektu se může zúčastnit, kterékoliv aktivity na kterékoliv pobočce!
Jste pečující osoba?
Přijďte k nám a my s Vámi budeme na jedné lodi.
Ještěd

rozměry: ... Zde si můžete stáhnout naši MAPU SLUŽEB