První výlet Komunitního centra TULIPAN
21.03.2018

V neděli 18. března 2018 klienti Komunitního centra TULIPAN navštívili sklárnu SPIDER GLASS v Heřmanicích.
Klienti Komunitního centra TULIPAN s podporou lektorů naplánovali a zrealizovali výlet do malé rodinné sklárny v Heřmanicích, kousek od Frýdlantu v Čechách.
Návštěva sklárny byla pro všechny velmi zajímavá, majitel sklárny pan Josef Novotný, nás provedl po sklárně, ukázal nám výrobní postup skla a provedl nás celou historií sklárny, která se datuje od roku 1990. Klienti Komunitního centra TULIPAN si mohli po prohlídce, zakoupit některý z výrobků, které sklárna nabízí. Pracovníci Komunitního centra TULIPAN dostali darem skleněnou misku, která je vyrobena unikátní metodou, kterou má sklárna v Heřmanicích patentovanou jako jediná na světě, jako poděkování za svou práci.
Po prohlídce sklárny jsme se všichni přesunuli do nedaleké místní hospůdky U Kodešovi skály, kde na nás čekalo občerstvení, teplý čaj a příjemné posezení.
Po příjemně stráveném dni jsme se ve čtyři hodiny vrátili zpět do Liberce.
Velké poděkování patří panu Josefu Novotnému, majiteli sklárny a také majitelce místní hospůdky U Kodešovi skály.
Poděkování dále patří klientům Komunitního centra TULIPAN a všem lektorům, kteří se výletu zúčastnili.
Těšíme se na další výlet.
Mgr. Petra Čuprová
Sociální pracovnice