Detail aktuality

Adventní koncerty České televize představí liberecký Tulipan
22.09.2016
Adventní koncerty České televize představí liberecký Tulipan
Precizní tóny mistrovských houslí Václava Hudečka v důstojném prostředí Břevnovského kláštera zahájí 27. listopadu sérii letošních Adventních koncertů České televize. Veřejná sbírka podkreslená tím nejlepším od tvůrců a interpretů klasické i populární hudby pomohla za více než čtvrtstoletí stovce neziskových organizací mezi něž rozdělila téměř 170 milionů korun. V letošním roce se mezi ně zařadí také liberecké Sdružení Tulipan.
Každou adventní neděli jsou v programu České televize rok co rok představovány různé organizace, které pomáhají. Pomáhají lidem a lidé pomáhají jim. Zdánlivě banální věta v sobě skrývá velkou sílu a empatii. Bez těchto organizací by například řada hendikepovaných osob nenašla smysl života. Totiž i práce a pocit potřebnosti pro okolí může být velmi silným důvodem, proč žít. V tom jim dvanáctým rokem usilovně pomáhá Sdružení Tulipan.
„V Chráněné dílně Tulipan zaměstnáváme lidi se zdravotním postižením, kteří by neměli šanci uplatnit se na běžném pracovním trhu s ohledem na rozsah a stupeň jejich handicapu. V současné době je zde zaměstnáno šedesát osob se zdravotním postižením. Ale to je pouze jedna z mnoha činností, kterými se při pomoci osobám se zdravotním znevýhodněním věnujeme,” říká ředitelka Tulipanu Zora Machartová.
O činnosti liberecké organizace se diváci ČT1 dozví v profilu, který bude odvysílán během 2. adventního koncertu z Pražské Lorety 4. prosince 2016. Tulipan představí známý zahraniční zpravodaj ČT v USA, nyní moderátor Událostí, Michal Kubal.
Diváci se mohou těšit mimo jiné na unikátní zvonohru Radka Rejška nebo na naší přední operní pěvkyni, mezzosopranistku Dagmar Peckovou. A neměli by zapomenout pomáhat. Ne Tulipanu a dalším třem organizacím, pro něž je výtěžek Adventních koncertů České televize určen, ale především těm, po něž jsou služby těchto organizací častou jedinou šancí v jejich životě.
Komisí Adventních koncertů bylo v letošním roce vybráno liberecké sdružení Tulipan jako jedna ze čtyř organizací z celkem sto čtyř žádostí.
„Jsme velmi rádi, že Tulipan byl zařazen do série prestižních adventních koncertů. Tato tradiční předvánoční sbírka České televize patří k nejstarším projektům tohoto typu nás a neustále získává na popularitě. Věříme, se nám podaří získat prostředky na nákup zařízení pro rozvoj chráněného zaměstnávání. Potřebujeme například dodávku pro stěhovací práce nebo nářadí pro zahradnické služby,” vysvětluje Zora Machartová.
V rámci letošních Adventních koncertů České televize vystoupí například Václav Hudeček, Dagmar Pecková, Michael Kocáb, Ivan Ženatý nebo Ewa Farna.
1. adventní koncert se uskuteční 27. 11. 2016 (Břevnovský klášter), 2. adventní koncert 4. 12. 2016 (Loreta), 3. adventní koncert 11. 12. 2016 (Vyšehrad), 4. adventní koncert 18. 12. 2016 (sv. Mikuláš).

Pravidla přístupnosti webu

28. října 59/42, Liberec

Frýdlantská 1351/15, Liberec

© copyright Sdružení TULIPAN, z.s., webdesign & developed by 5Q, spol. s r.o.